Skip to content

Om mig

Jag som driver den här bloggen heter Erika. Jag jobbar för tillfället på en större kafékedja men drömmer om att en dag bli professionell fotograf. Jag bor i en förort till Stockholm tillsammans med min sambo och vår älskade hund Mika. Mika är en beige mops som flyttade in hos oss för snart två år sedan och precis som de flesta av sin ras så är hon alltid glad och full av liv. Hon ger oss alltid anledningar till att skratta och med henne i närheten är det svårt att låta bli att le då hon ofta gör så tokiga saker

Träning

Förutom Mika så gillar jag att träna. Jag försöker komma iväg till gymmet tre gånger i veckan men ibland blir det mer sällan och ibland blir det oftare. Det beror helt enkelt på vad jag har att göra och om jag har motivation eller inte. När jag väl är där gillar jag att springa på löpbandet och gå på styrkepass och om jag känner mig stressad så går jag på ett yogapass. De veckor då jag inte har hunnit med att träna brukar jag försöka göra lite hemmaträning. Men med en liten Mika springandes runt mina fötter så är det svårt. Antingen hoppar hon upp på min rygg då jag försöker mig på någon yogaposition eller så försöker hon bita tag i mitt hopprep. Så oftast slutar det med att vi busar på golvet istället.

Fotografi

Jag gillar såklart även att fotografera. Det är en väldigt stor passion som jag har och något som jag har hållit på med sedan jag fick min första kamera i julklapp för snart 15 år sedan. Jag fotar mest porträtt eftersom jag tycker att man kan få reda på så mycket av en person bara genom att ställa den framför kameran. Det är som att personens själ och innersta tankar fångas med endast några få klick. Jag skapar på något sätt en slags relation med modellen som lever kvar så länge fotot finns kvar. Förutom att fotografera personer så blir det en och annan naturbild och självklart så är kamerarullen även fylld med massa söta hundbilder.

Jobb

Som nämnt jobbar jag på kafé. Jag är barista och det roliga är att jag själv inte dricker kaffe. Jag brukar skämta och säga att det är därför jag jobbar där; för att se till att andra dricker kaffe så att jag slipper. Trots detta så gillar jag mitt jobb väldigt mycket. Det är en mysig atmosfär och det är kul att träffa människor. Stamkunderna är den bästa delen av jobbet och det känns lite som att de är mina kompisar som kommer och hälsar på.

Det var lite om mig. Jag hoppas ni kommer hänga kvar här och följa mitt och Mikas liv så att jag får stammisar även här och inte bara på jobbet!