Skip to content

Viktiga saker att ha hemma till hunden

2 år ago

780 words

Som hundägare har man en hel del att hålla reda på och det gäller att alltid ha rätt saker hemma, men även i bilen och på promenaden. Det är ägarens jobb att se till att hunden mår bra och har allt den behöver oavsett var man kan tänkas befinna sig. 

I hemmet

Den plats där hunden förmodligen spenderar majoriteten av sin tid är i hemmet och därför är det viktigt att ha alla nödvändiga saker på plats. Mat, matskål och vattenskål är något man inte kan bortse ifrån. Människor såväl som hundar behöver äta och dricka och detta är något som alltid ska finnas till hands. Man kan också lägga till tuggben och godis till listan för att ha som belöning och sysselsättning. Det kan också vara bra för hunden att ha någonstans att sova och därför är det aldrig fel att investera i en hundbädd. Särskilt för de som inte föredrar att ha hunden sovandes på egna möbler. Hunden behöver underhållas precis som ett barn och man bör därför ha ett gäng leksaker hemma. Det finns olika sorters bollar, pipande leksaksdjur, rep och annat som hunden kan tugga på och leka med. För att hålla hunden i trim ska man även ha en tandborste, klotång, fästingplockare, borste och ett schampo för de dagar då pälsen behöver tvättas. 

I bilen

Ska man ha med sig hunden när man ska ut och köra bil finns det specifika regler att följa. Säkerheten är viktig och man ska därför ha en bilbur eller ett hundsäkerhetsbälte för att undvika att hunden far illa ut om något skulle hända under färden. Dessa saker finns att köpa i en vanlig djuraffär eller på nätet. En annan sak som ägare måste tänka på är att ha rätt temperatur i bilen under körningen. Hundar svettas inte och man måste därför vara försiktig i värmen och se till att hunden kan hålla sig tillräckligt sval. Det får heller inte bli för varmt i bilen under vintern. 

På promenaden

När det är dags att ta med hunden ut på promenad ska man först och främst se till att ordna fram ett halsband. På halsbandet kan det också vara bra att ha en liten berlock med namn och telefonnummer, ifall det skulle vara så att hunden rusar iväg och kommer bort. Till detta behöver man också ha ett bra och stadigt koppel så att man kan ha kontroll över sin hund under hela promenaden. Vissa platser går det bra att släppa hunden lös, men ibland är det betydligt bättre att behålla kopplet på. Det finns olika modeller och längder, beroende på hundens storlek och ålder. Väl ute på promenad har hunden möjlighet att göra sina behov och därför måste ägaren ha med sig påsar för att eventuellt plocka upp efter sin hund. Alla uppskattar en noggrann hundägare som ser till att hålla gatorna rena. Två andra saker som kan vara bra till promenaden är en aktivitetssele som ibland kan vara skönare för hunden än ett halsband då den kan fördela trycket lite bättre och sitter bekvämt. Det andra är en reflexväst som är mycket praktiskt under det mörka vinterhalvåret.